top of page

NEWS

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Comics με Θέμα: "Close not closed"/ Υποτροφίες από το Κέντρο εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

September 30, 2020

Μετά την συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κόμικς με τίτλο  “Close not Closed” 


Οι νικητές κερδίζουν υποτροφίες  για το Ακαδημαικό έτος 2020-2021 του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ.

Διαγωνισμός Κόμικς με τίτλο "Close not closed" Βραβεία: Υποτροφίες από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ - Προθεσμία: 25 Σεπτεμβρίου 2020

September 24, 2020

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης που επί 26 χρόνια πρωτοπορεί στο χώρο της εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις JEMMA PRESS, προκηρύσσει διαγωνισμό Κόμικς με θέμα: : “Close not Closed” δίνοντας σε όσους και όσες συμμετάσχουν την δυνατότητα να κερδίσουν υποτροφίες στο τμήμα της σχολής (Illustration & Comics), για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, καθώς και την ευκαιρία να εκδώσουν τα έργα τους.

Καλεσμένο ΚΕφάΤΟι: Σπύρος Δερβενιώτης!

November 14, 2019

Μηνιαίες συναντήσεις με δημιουργούς, κορυφαίους στο χώρο τους/μας στο ΚΕφαΤΟ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης). Θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να μιλάνε για τη ζωή και το έργο τους, να δούμε κάποια χαρακτηριστικά δείγματα αυτού του έργου και να μας απαντήσουν σε ότι ερωτήσεις έχουμε

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Comics με Θέμα: "Swords & Sercery"/ Υποτροφίες από το Κέντρο εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

Μετά την συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κόμικς με τίτλο “"Swords & Sercery"

Οι νικητές κερδίζουν υποτροφίες  για το ακαδημαικό έτος 2019-2020 του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ.

Επίσης οι τρεις πρώτοι θα έχουν την χαρά να δουν το έργο τους να κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις JEMMA PRESS.

Διαγωνισμός Εικονογράφησης με Θέμα: «ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ PIZZA»

January 01, 2020

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ σε συνεργασία με την PIZZA FAN, στο πλαίσιο του 4ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, (www.appliedartsfestival.com)

διοργανώνει διαγωνισμό εικονογράφησης με Θέμα:  «ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ PIZZA» .

Η Κραυγή της Οικολόγριας

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης καταργεί στο χώρο του τα πλαστικά !

(Σκίτσο-Video): Μαρλένα Παρλαβάντζα

Η Sakiko Yanagisawa, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της τέχνης της ιαπωνικής καλλιγραφίας, επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα

September 13, 2019

Η Sakiko Yanagisawa, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της τέχνης της καλλιγραφίας, μετά από το sold out αντίστοιχο σεμινάριο που πραγματοποίησε το 2016, επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019, φιλοξενούμενη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Design Wars.

Το 4ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών αποκαλύπτει τους πρώτους δημιουργούς.

September 27, 2019

Το 4ο Φεστιβάλ έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σιγα σιγά στους πιστούς θαυμαστές του.
Ξεκινάμε με τους βετεράνους δημιουργούς που θα βαλουν και αυτοί τη γραμμή τους συμμετέχοντας με έργα τους στη μεγάλη έκθεση του φεστιβάλ.

Σπύρος Ορνεράκης, Πάνος Μαραγκός, Στάθης, Σπύρος Δερβενιώτης, John Antono, Μιχάλης Κουντούρης, Τάσος Αναστασίου, Ηλία Ταμπακέας και Πέτρος Ζερβός.

https://www.appliedartsfestival.com/

 

4o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών ​ «Δώσε κι ΕΣΥ τη γραμμή σου»

September 28, 2019

Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών μετράει ήδη 3 χρόνια πετυχημένης πορείας με εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές, masterclasses και workshops γύρω από αυτό που ήταν και παραμένει ο κεντρικός του άξονας: το σχέδιο, το σκίτσο και η εικόνα.

Καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των εφαρμοσμένων τεχνών (εικονογράφηση, κόμικς, καρικατούρα, αυτοεκδόσεις fanzine, graffiti, βιομηχανικό σχέδιο, φωτογραφία, video games, γραφιστική, ζωγραφική, animation) συναντήθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν συνεργασίες που έδωσαν το βήμα στους νεώτερους και έμπνευση στους παλαιότερους για να συνεχίσουν να δημιουργούν.

https://www.appliedartsfestival.com/

Διαγωνισμός Κόμικς με τίτλο "Swords & Sorcery" Βραβεία: Υποτροφίες από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ - Προθεσμία: 15 Σεπτεμβρίου 2019

September 14, 2019

Βγάλτε τα μολύβια σας, τα πινέλα σας, βγάλτε τα μαρκαδοράκια σας, και κυρίως οπλιστείτε με τη φαντασία σας για να συμμετέχετε στο φετινό διαγωνισμό υποτροφιών.

Αποτελέσμετα Διαγωνισμού Κόμικς με Θέμα: "Insert Coin"

September 24, 2018

Μετά την συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κόμικς με τίτλο “Insert Coin”.

Οι νικητές κερδίζουν υποτροφίες  για το ακαδημαικό έτος 2018-2019 του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ.

Επίσης οι τρεις πρώτοι θα έχουν την χαρά να δουν το έργο τους να κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις JEMMA PRESS.

Διαγωνισμός Κόμικς με τίτλο "Insert Coin" Βραβεία: Υποτροφίες από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ - Προθεσμία: 20 Σεπτεμβρίου 2018

September 19, 2018

Tο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης που επί 24 χρόνια πρωτοπορεί στο χώρο της εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις JEMMA PRESS, προκηρύσσει διαγωνισμό Κόμικς με θέμα: “Insert Coin” δίνοντας σε όσους και όσες συμμετάσχουν την δυνατότητα να κερδίσουν υποτροφίες στο τμήμα της σχολής (Illustration & Comics), για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, καθώς και την ευκαιρία να εκδώσουν τα έργα τους.

Διαγωνισμός Εικονογράφησης (ΣΚΙΤΣΟ – ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ) με θέμα «Μεγαλώνοντας πίσω απ’ το τιμόνι - Οδική Ασφάλεια και 3η Ηλικία»

May 30, 2018

Διαγωνισμός Εικονογράφησης (ΣΚΙΤΣΟ – ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ) με θέμα «Μεγαλώνοντας πίσω απ’ το τιμόνι - Οδική Ασφάλεια και 3η Ηλικία»

Η  «Νέα Θάλπη – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» σε συνεργασία με το «Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ» και την υποστήριξη του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουν το Διαγωνισμό Εικονογράφησης (Σκίτσο-Γελοιογραφία).

 

Καλεσμένοι ΚΕφαΤΟι: Μάνος Λαγουβάρδος

February 14, 2018

Μηνιαίες συναντήσεις με δημιουργούς, κορυφαίους στο χώρο τους/μας στο ΚΕφαΤΟ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης). Θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να μιλάνε για τη ζωή και το έργο τους, να δούμε κάποια χαρακτηριστικά δείγματα αυτού του έργου και να μας απαντήσουν σε ότι ερωτήσεις έχουμε
Καλεσμένος τουΦλεβάρη 2018 ο δημιουργός κόμικς (κι όχι μόνο) Μάνος Λαγουβάρδος

Καλεσμένη η Εικονογράφος Νόνη Νέζη

January 10, 2018

Μηνιαίες συναντήσεις με δημιουργούς, κορυφαίους στο χώρο τους/μας στο ΚΕφαΤΟ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης). Θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να μιλάνε για τη ζωή και το έργο τους, να δούμε κάποια χαρακτηριστικά δείγματα αυτού του έργου και να μας απαντήσουν σε ότι ερωτήσεις έχουμε

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Comics με Θέμα:"Εξωγήινοι" / Υποτροφίες από το Κέντρο εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

Μετά την συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού κόμικς με τίτλο “ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ”.

 

Οι νικητές κερδίζουν υποτροφίες του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ. Επίσης οι τρεις πρώτοι θα έχουν την χαρά να δουν το έργο τους να κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις JEMMA PRESS.

Τα Ονόματα των Καλλιτεχνών στο 2ο φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

September 28, 2017

Με μεγάλη μας χαρά περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε στο 2ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο χώρο τουΚέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2017.

 

Μαζί μας, μια πλειάδα από εξαιρετικούς Έλληνες και ξένους Δημιουργούς και Εκδότες

Οι Έλληνες γελοιογράφοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα. «Sweet Europe»

May 13, 2017

Τον περασμένο Μάιο την έκθεση «Μετέωρο Βήμα» της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, για πρώτη φορά στον σταθμό μετρό του Συντάγματος, είδαν κάπου 140.000 άνθρωποι. Η φετινή, που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 14 ως τη Δευτέρα 21 Μαΐου στο ίδιο σημείο, είναι περισσότερο φιλόδοξη

Guillermo "Will" Ortego, Ο Ισπανός Kομίστας και Eικονογράφος επισκέπτεται το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

April 05, 2017

Ο τριαντάχρονος Ισπανός Guillermo "Will" Ortego, που σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο επισκέπτεται πρώτη φορά το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, για να παρουσιάσει τη δουλειά του στους φοιτητές και να πει δυο λόγια για το workshop με θέμα: “Inker”, που θα πραγματοποιήσει στο γνωστό φεστιβάλ Comicdom Con Athens.

Διαγωνισμός Κόμικς με τίτλο “ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ”. Βραβεία: Υποτροφίες από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ - Προθεσμία: 1 Σεπτεμβρίου 2017

August 31, 2017

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ που επί 23 χρόνια πρωτοπορεί στο χώρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις JEMMA PRESS, προκηρύσσει διαγωνισμό Κόμικς με θέμα: “Εξωγήινοι” δίνοντας σε όσους και όσες συμμετάσχουν την δυνατότητα να κερδίσουν υποτροφίες στο τμήμα της σχολής (Illustration & Comics), για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, καθώς και την ευκαιρία να εκδώσουν τα έργα τους.

WORKSHOP ALIENATOR 2017 / Comicdom Con Athens / Αντώνης Γαλάτης

April 07, 2017

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, με αφορμή το φετινό μεγάλο διαγωνισμό Κόμικς με Θέμα Εξωγήινοι, για την διεκδίκηση υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, οργανώνει workshop με θέμα τη δημιουργία πρωτότυπων χαρακτήρων.

 

Καλώς ήρθατε λοιπόν στο ALIENATOR μια μονάδα έρευνας και ανάπτυξής εξωγήινης μορφής ζωής.

Η Εξέλιξη της τεχνικής του Stop-motion - The evolution of stop-motion” (VIDEO )

Από την εμφάνιση του κινηματογράφου, περίπου πριν 100 χρόνια ,το Stop-motion υπήρξε θεμελιώδης τρόπος για τη δημιουργία της κίνησης στα άψυχα αντικείμενα.

Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, Προθεσμία: 6 Φεβρουαρίου 2017

February 05, 2017

Για 4 δεκαετίες ο σύλλογος εικονογράφων (ΑΟΙ) της Μεγάλης Βρετανίας διοργανώνει τα διεθνή βραβεία εικονογράφησης, τα οποία θεωρούνται τα πιο δημοφιλή στο χώρο της εικόνας και της οπτικής κουλτούρας.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης , σε συνεργασία με δημιουργούς  από το  χώρο του σχεδίου, του σκίτσου, της εικονογράφησης και  της εικόνας γενικότερα,  

"QUICK CONCEPT SKETCHING METHOLOGY" Εργαστήριο από τον Χαρίδημο Μπιτσακάκη, στο AthensCon, 3 Δεκεμβρίου 2016

December 02, 2016

Γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο του Concept Art & Digital Illustration, της τέχνης που έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στις ταινίες, τα video games, τη διαφήμιση κι έχει ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές για τη δημιουργικότητα και την έννοια της Εικόνας. 

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης στον Φανταστικό κόσμο του AthensCon, 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016

December 02, 2016

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην χώρα μας μεγάλο φεστιβάλ Κόμικ που πρόκειται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, θέτοντας ως στόχο την εξάπλωση και διάδοση των κόμικ σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

Εικονογραφώντας την Ιστορία: ένα κόμιξ για τον Βενιζέλο, από τον Σπύρο Ορνεράκη

November 25, 2016

Το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ''Ελευθέριος Βενιζέλος” και το Μουσείο Μπενάκη, οργανώνουν συνέδριο με θέμα: “Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθέριου Βενιζέλου-Συνέχειες και ασυνέχειες”,

“papa” Ταινία μικρού μήκους animation, για τη Σχέση Πατέρα-Παιδιού, (video)

Η μικρού μήκους ταινία animation “papa”, Αμερικάνικης παραγωγής από τη σχολή καλών τεχνών (2014), σκηνοθεσία της Natalie Labarre, έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους,

Διεθνής Διαγωνισμός “Σιωπηλής” Εικονογράφησης-“Silent Book Contest”, Προθεσμία: 31 Ιανουαρίου 2017

January 30, 2017

Η Ιταλική πόλη Mullazo και η Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων Πόλης  σε συνεργασία με την  “ΙΒΒΥ” Παιδική Έκθεση βιβλίων της Μπολόνιας ανακοινώνει το διεθνή διαγωνισμό εικονογράφησης «σιωπηλών» βιβλίων.

September 16, 2016

Ο Ντίνος Ξύγκας, καθηγητής στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, μας μιλάει για το πώς αντιμετωπίζουν ταπαιδιά και οι έφηβοι το σχέδιο, τι αποκομίζουν και γιατί πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το εξελίξουν. Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Workshop του, να συνομιλήσετε μαζί του και να μάθετε όλα όσα θέλετε για το παιδικό τμήμα σκίτσου. Διαβάστε την συνέντευξή του!

September 14, 2016

Ο Χαρίδημος Μπιτσακάκης είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχει στα χέρια του το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Digital Arts/Visual Arts  του University of the Arts London και εργάζεται ως καθηγητής στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης.

September 06, 2016

Η Sakiko Yanagisawa, μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της τέχνης της καλλιγραφίας, επισκέπτεται την Ελλάδα και παραδίδει σεμινάριο ιαπωνικής καλλιγραφίας στις 11-12 Σεπτεμβρίου

September 06, 2016

Τον Ηλία Ταμπακέα θα τον γνωρίζετε φυσικά από τις καρικατούρες του που έχουν δημοσιευτεί στη ΒΑΒΕΛ, αλλά και στο “9” της Ελευθεροτυπίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για την λεπτή του ειρωνεία, το υποδόριο χιούμορ που τον διακρίνει και για την ευρηματικότητα που γίνεται εμφανής όταν καταπιάνεται με οποιοδήποτε project.

Η δύναμη του σκίτσου: “Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης”

July 30, 2016

Η Ελένη Ορνεράκη, μας μιλάει για τη δύναμη της εικόνας και το ‘1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών’, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016/ VALIA S BLOG.

July 25, 2016

Tο 1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών συνεχίζει τις προετοιμασίες του και ανυπομονεί να ανοίξει τις πόρτες του ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου της οδού Θήρας στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016.

Please reload

bottom of page