Σεμινάρια
trtrjrsj.jpg

ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΣΚΙΤΣΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Έναρξη:   Οκτώβριος 2022

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αντώνης Γαλάτης & Κώστας Παντούλας

Το μονοέτες τμήμα Σκίτσου, απευθύνεται σε όσους αγαπούν το σκίτσο και θέλουν να εκπαιδευτούν στις βασικές τεχνικές του, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο σχέδιο. Διδάσκονται ρεαλιστικό πορτρέτο, ανατομία, καρικατούρα, γελοιογραφία, comic-strip, κόμικς, τεχνικές με διάφορα μέσα, μεικτές τεχνικές, χρώμα κλπ.

IMG_1080.jpg

ΣΚΙΤΣΟ ADVANCED

Έναρξη: Οκτώβριος 2022

Υπεύθυνος καθηγητής: Αντώνης Γαλάτης

Tο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ενηλίκων σκίτσου είναι ένα πρόγραμμα συνέχειας του τμήματος ενηλίκων σκίτσου. Συνοπτικά θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες :
Γενικά περί εφαρμοσμένης εικόνας, εκολίνες, ακουαρέλες, χρωματική προοπτική,ακουαρέλες – περιορισμένες παλέτες, υφές με χρώμα

VIEW MORE
oikologria scream_landscape site.jpg

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Δήμητρα Αδαμοπούλου

 

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε τα εργαλεία δημιουργίας ενός κόμικ και παράλληλα θα βελτιώσουμε την ικανότητα μας στο σχέδιο. 

Μέσα από την θεωρία αλλά και τις πρακτικές ασκήσεις θα αποκτήσουμε τις βασικές γνώσεις της δημιουργίας κόμικ και στο τέλος με την βοήθεια της καθηγήτριας θα φτιάξουν όλοι οι μαθητές το δικό τους κόμικ.

VIEW MORE
10.jpg

 Έναρξη:  Οκτώβριος 2022

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιώργος Kομιώτης  Βίλλυ Καραμπατζιά

 

Η σχολή στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει το ταλέντο και τις δυνατότητες μικρότερων παιδιών, λειτουργεί τμήματα για παιδιά ηλικίας 8-17 ετών. 2 Τμήματα: Ανηλίκων (8-12 Ετών) & Εφήβων (13-16 Ετών)

VZPicturePromo.jpg

DIGITAL PAINTING

Υπεύθυνος Καθηγητής: Βασίλης Ζήκος

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εικονογράφους, γελοιογράφους, comic artists, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν από το χαρτί ως μέσο αποτύπωσης στον ψηφιακό σχεδιασμό.

gonou ergastirio a.jpg

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑΣ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ειρήνη Γκόνου

Ένα σεμινάριο οκτώ συναντήσεων με την μορφή εργαστηρίου που έχει σκοπό να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με 8 από τις πιο γνωστές γραφές της λατινικής καλλιγραφίας: την μοναστηριακή onciale, τις γοτθικές textura και fractura, την Αναγεννησιακή cancellaresca, την διακοσμητική vyaz και την πλέον διαδεδομένη και πρόσφατη anglaise ή copperplate, αναλύοντας παράλληλα την ιστορική εξέλιξη των τεχνικών, των υλικών και των εργαλείων και αποσκοπώντας σε ένα σύγχρονο εικαστικό αποτέλεσμα.

19059700_1867455333521340_6589019946888343756_n.jpg

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  Άννα Ζιούλη

Το μονοετές τμήμα ελέυθερου σχεδίου και ζωγραφικής θα σε διδάξει πώς να ανακαλύψεις και να αποτυπώνεις το φώς και την σκιά κάνοντας ένα ταξίδι ανάμεσα στα χρώματα όπου θα σε βοηθήσει να ζωγραφίσεις τις δικιές σου μοναδικές δημιουργίες! 

​Διδάσκονται: πορτραίτα, τοπία, ελέυθερα θέματα, κολάζ, μεικτές τεχνικές με χρώμα, λάδια, ακρυλικά, soft pastel και ακουαρέλες!

gia to ergastirio tou festival.jpg

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STOPMOTION για Παιδιά

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αρετή Χρύσανθου

 

Το εργαστήριο του στοπ μόσιον (stopmotion) λειτουργεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 10 άτομα. και στόχος του είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ταινίας  (animation) με την τεχνική του στοπ μόσιον. Χωρίζεται σε δύο κύκλους στο Α΄ κύκλο δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές για την δημιουργία της κίνησης, στα υλικά, την δημιουργία των χαρακτήρων και του χώρου. Στον Β΄ κύκλο δίνεται έμφαση στα στάδια παραγωγής μιας ταινίας ανιμέϊσιον με την τεχνική του στοπ μόσιον.

profile.jpg