top of page
Σεμινάρια
villy.jpg

Παιδική Εικονογράφηση

Σεμινάριο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου με τη Βίλλυ Καραμπατζιά

 

Η Βίλλυ έχει εικονογραφήσει πάνω απο 50 παιδικά βιβλία και έχει δουλέψει με πελάτες οπως οι: 

Pat-a-cake, Maverick, Usborne Publishing, Arcturus, Highlights Magazine, Auzou Editions,

Cottage Door Press, Yoyo Books κ.α.

Μπορειτε να δειτε τη δουλεια της εδω: 

https://villiek.wixsite.com/website

orneraki (1).jpg

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γραφιστικής και τυπογραφίας ώστε να εμπλουτίσουν τις δημιουργίες τους.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με την σύνθεση οπτικών στοιχείων με στόχο την μεταφορά μηνυμάτων αλλά και η χρήση τυπογραφίας ως εικαστικό μέσο.

VIEW MORE
trtrjrsj.jpg

ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΣΚΙΤΣΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Έναρξη:    Οκτώβριος 2023

Υπεύθυνος Καθηγητής: Αντώνης Γαλάτης 

Το μονοέτες τμήμα Σκίτσου, απευθύνεται σε όσους αγαπούν το σκίτσο και θέλουν να εκπαιδευτούν στις βασικές τεχνικές του, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο σχέδιο. Διδάσκονται ρεαλιστικό πορτρέτο, ανατομία, καρικατούρα, γελοιογραφία, comic-strip, κόμικς, τεχνικές με διάφορα μέσα, μεικτές τεχνικές, χρώμα κλπ.

IMG_1080.jpg

ΣΚΙΤΣΟ ADVANCED

Έναρξη:  Οκτώβριος 2023

Υπεύθυνος καθηγητής: Αντώνης Γαλάτης

Tο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ενηλίκων σκίτσου είναι ένα πρόγραμμα συνέχειας του τμήματος ενηλίκων σκίτσου. Συνοπτικά θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες :
Γενικά περί εφαρμοσμένης εικόνας, εκολίνες, ακουαρέλες, χρωματική προοπτική,ακουαρέλες – περιορισμένες παλέτες, υφές με χρώμα

VIEW MORE
oikologria scream_landscape site.jpg

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ COMICS / ΚΟΜΙΚΣ
on line !!


Έναρξη:   Οκτώβριος 2023

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Δήμητρα Αδαμοπούλου

 

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε τα εργαλεία δημιουργίας ενός κόμικ και παράλληλα θα βελτιώσουμε την ικανότητα μας στο σχέδιο. 

Μέσα από την θεωρία αλλά και τις πρακτικές ασκήσεις θα αποκτήσουμε τις βασικές γνώσεις της δημιουργίας κόμικ και στο τέλος με την βοήθεια της καθηγήτριας θα φτιάξουν όλοι οι μαθητές το δικό τους κόμικ.

10.jpg

 Έναρξη: Οκτώβριος  2023

Υπεύθυνοι καθηγητές: Στιβ Στιβακτής,  Βίλλυ Καραμπατζιά

 

Η σχολή στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει το ταλέντο και τις δυνατότητες μικρότερων παιδιών, λειτουργεί τμήματα για παιδιά ηλικίας 8-17 ετών. 2 Τμήματα: Ανηλίκων (8-12 Ετών) & Εφήβων (13-16 Ετών)

VZPicturePromo.jpg

DIGITAL PAINTING

Υπεύθυνος Καθηγητής: Βασίλης Ζήκος 

(Έναρξη: Οκτώβριος 2023

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εικονογράφους, γελοιογράφους, comic artists, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν από το χαρτί ως μέσο αποτύπωσης στον ψηφιακό σχεδιασμό.

gonou ergastirio a.jpg

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑΣ

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ειρήνη Γκόνου

Έναρξη: Ιανουάριοςε 2024

Ένα σεμινάριο 10 συναντήσεων με την μορφή εργαστηρίου που έχει σκοπό να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με 8 από τις πιο γνωστές γραφές της λατινικής καλλιγραφίας: την μοναστηριακή onciale, τις γοτθικές textura και fractura, την Αναγεννησιακή cancellaresca, την διακοσμητική vyaz και την πλέον διαδεδομένη και πρόσφατη anglaise ή copperplate, αναλύοντας παράλληλα την ιστορική εξέλιξη των τεχνικών, των υλικών και των εργαλείων και αποσκοπώντας σε ένα σύγχρονο εικαστικό αποτέλεσμα.

19059700_1867455333521340_6589019946888343756_n.jpg

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Το  τμήμα ελέυθερου σχεδίου και ζωγραφικής θα σε διδάξει πώς να ανακαλύψεις και να αποτυπώνεις το φώς και την σκιά κάνοντας ένα ταξίδι ανάμεσα στα χρώματα όπου θα σε βοηθήσει να ζωγραφίσεις τις δικιές σου μοναδικές δημιουργίες! 

​Διδάσκονται: πορτραίτα, τοπία, ελέυθερα θέματα, κολάζ, μεικτές τεχνικές με χρώμα, λάδια, ακρυλικά, soft pastel και ακουαρέλες!

gia to ergastirio tou festival.jpg

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STOPMOTION για Παιδιά

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αρετή Χρύσανθου

 

Το εργαστήριο του στοπ μόσιον (stopmotion) λειτουργεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 10 άτομα. και στόχος του είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ταινίας  (animation) με την τεχνική του στοπ μόσιον. Χωρίζεται σε δύο κύκλους στο Α΄ κύκλο δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές για την δημιουργία της κίνησης, στα υλικά, την δημιουργία των χαρακτήρων και του χώρου. Στον Β΄ κύκλο δίνεται έμφαση στα στάδια παραγωγής μιας ταινίας ανιμέϊσιον με την τεχνική του στοπ μόσιον.

profile.jpg
bottom of page