Σεμινάρια

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

The Lindisfarne Gospels ή Codex Lindisfarnensis

 

Ο κώδικας των ευαγγελίων Lindisfarne θεωρείται από ένα τα πλέον περίτεχνα και όμορφα χειρόγραφα,το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία Αγγλο-Σαξονικά, Μεσογειακά και Κέλτικα. Τα κείμενα είναι σε τρείς τύπους, γραμμένα με το ιδίωμα της γραφής insular, το πιο ολοκληρωμένο δείγμα γραφής γύρω στο 700 και βρίσκεται στην British Library στο Λονδίνο.

 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ειρήνη Γκόνου

Κάθε Τετάρτη 6-9 (24 ώρες)

 

Ένα σεμινάριο οκτώ συναντήσεων με την μορφή εργαστηρίου που έχει σκοπό να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με 8 από τις πιο γνωστές γραφές της λατινικής καλλιγραφίας: την μοναστηριακή onciale, τις γοτθικές textura και fractura, την Αναγεννησιακή cancellaresca, την διακοσμητική vyaz και την πλέον διαδεδομένη και πρόσφατη anglaise ή copperplate, αναλύοντας παράλληλα την ιστορική εξέλιξη των τεχνικών, των υλικών και των εργαλείων και αποσκοπώντας σε ένα σύγχρονο εικαστικό αποτέλεσμα.

Έναρξη: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου / 18:00-21:00

Υπεύθυνος Καθηγητής: Ντίνος Ξύγκας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εικονογράφους, γελοιογράφους, comic artists, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να περάσουν από το χαρτί ως μέσο αποτύπωσης στον ψηφιακό σχεδιασμό.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ

Έναρξη: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου / 18:00-21:00

Διάρκεια : 24 ώρες (8 Χ 3 ώρες)

Υπεύθυνος Καθηγητής: Αποστόλης Γιαγκάκης

Δομή σεμιναρίου.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλύσουμε τις τεχνικές δημιουργίας ενός χαρακτικού έργου, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ,καθώς και τις τεχνικές σχεδίασης και μεταφοράς ενός σχεδίου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την τέχνη της Χαρακτικής,και τα υλικά της,η ανάλυση όλων των σταδίων της δημιουργίας ενός χαρακτικού έργου, από το προσχέδιο μέχρι το τύπωμα, και η δημιουργία χαρακτικών έργων.

Έναρξη: 20 Ιανουαρίου / 18:00-21:00

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Δήμητρα Αδαμοπούλου

 

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε τα εργαλεία δημιουργίας ενός κόμικ και παράλληλα θα βελτιώσουμε την ικανότητα μας στο σχέδιο. 

Μέσα από την θεωρία αλλά και τις πρακτικές ασκήσεις θα αποκτήσουμε τις βασικές γνώσεις της δημιουργίας κόμικ και στο τέλος με την βοήθεια της καθηγήτριας θα φτιάξουν όλοι οι μαθητές το δικό τους κόμικ.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΛ TATTOO & ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ TATTOO

Έναρξη: Σε Αναμονή η Καινούργια Ημερομηνία !

Υπεύθυνος Καθηγητής: Josef Fadel

 

Το σεμινάριο αποτελείται από Α’ και Β’ κύκλο (30 και 30 ώρες αντίστοιχα).


​Το πρώτο σκέλος του σεμιναρίου απευθύνεται σε καλλιτέχνες γνώστες τον βασικών αρχών του σχεδίου και Photoshop που θέλουν να εργαστούν η εργάζονται ως tattoo artist για να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα διαφορετικά στιλ σχεδίου tattoo που υπάρχουν.

Είναι μια αναφορά και ανάλυση σε 10 διαφορετικά στιλ έτσι ώστε να γνωρίζουν από το μηδέν πως φτιάχνεται το κάθε ένα από αυτά.

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Έναρξη: 18 Νοεμβρίου 2019

Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  Άννα Ζιούλη

Το μονοετές τμήμα ελέυθερου σχεδίου και ζωγραφικής θα σε διδάξει πώς να ανακαλύψεις και να αποτυπώνεις το φώς και την σκιά κάνοντας ένα ταξίδι ανάμεσα στα χρώματα όπου θα σε βοηθήσει να ζωγραφίσεις τις δικιές σου μοναδικές δημιουργίες! 

​Διδάσκονται: πορτραίτα, τοπία, ελέυθερα θέματα, κολάζ, μεικτές τεχνικές με χρώμα, λάδια, ακρυλικά, soft pastel και ακουαρέλες!

 To προγραμμα πρωτη μερα σπρομαυρο και ασκηση πανω στα χρωματα δευτερο μαθημα και μετα ολλα θα γινουν με θεματα και ελευθερα!

Έναρξη Μαθημάτων 14 Οκτωβρίου 2019

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αντώνης Γαλάτης & Γιώργος Παπαδάκης

Το μονοέτες τμήμα Σκίτσου, απευθύνεται σε όσους αγαπούν το σκίτσο και θέλουν να εκπαιδευτούν στις βασικές τεχνικές του, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο σχέδιο. Διδάσκονται ρεαλιστικό πορτρέτο, ανατομία, καρικατούρα, γελοιογραφία, comic-strip, κόμικς, τεχνικές με διάφορα μέσα, μεικτές τεχνικές, χρώμα κλπ.

 

​ Έναρξη Μαθήματος: 16 Οκτωβρίου 2019

Υπεύθυνος καθηγητής: Αντώνης Γαλάτης

 

Tο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ενηλίκων σκίτσου είναι ένα πρόγραμμα συνέχειας του τμήματος ενηλίκων σκίτσου. Συνοπτικά θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες :
Γενικά περί εφαρμοσμένης εικόνας, εκολίνες, ακουαρέλες, χρωματική προοπτική,ακουαρέλες – περιορισμένες παλέτες, υφές με χρώμα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STOPMOTION για Ενήλικους

Έναρξη: 2 Νοεμβρίου / 13:15-15:15

Υπεύθυνη Καθηγήτρια:  Αρετή Χρύσανθου

 

Το εργαστήριο του στοπ μόσιον (stopmotion) λειτουργεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 10 άτομα. Το εργαστήριο θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες (Σάββατο 13:15-15:15) και στόχος του είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ταινίας ανιμέϊσιον (animation) με την τεχνική του στοπ μόσιον.

Χωρίζεται σε δύο κύκλους στο Α΄ κύκλο δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές για την δημιουργία της κίνησης, στα υλικά, την δημιουργία των χαρακτήρων και του χώρου. Στον Β΄ κύκλο δίνεται έμφαση στα στάδια παραγωγής μιας ταινίας ανιμέϊσιον και στην χρήση προγράμματος μοντάζ εικόνας και ήχου σε Η/Υ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STOPMOTION για Παιδιά

Έναρξη: 2 Νοεμβρίου / 11:00-13:00

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αρετή Χρύσανθου

 

Το εργαστήριο του στοπ μόσιον (stopmotion) λειτουργεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 10 άτομα. Το εργαστήριο θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες (Σάββατο 11:00-13:00) και στόχος του είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ταινίας ανιμέϊσιον (animation) με την τεχνική του στοπ μόσιον. Χωρίζεται σε δύο κύκλους στο Α΄ κύκλο δίνεται έμφαση στις βασικές αρχές για την δημιουργία της κίνησης, στα υλικά, την δημιουργία των χαρακτήρων και του χώρου. Στον Β΄ κύκλο δίνεται έμφαση στα στάδια παραγωγής μιας ταινίας ανιμέϊσιον με την τεχνική του στοπ μόσιον.

9 μήνες Έναρξη Μαθημάτων 12 Οκτωβρίου 2019

Υπέυθυνοι καθηγητές: Ντίνος Ξύγκας, Βίλλυ Καραμπατζιά

 

Η σχολή στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει το ταλέντο και τις δυνατότητες μικρότερων παιδιών, λειτουργεί τμήματα για παιδιά ηλικίας 8-17 ετών. 2 Τμήματα: Ανηλίκων (8-12 Ετών) & Εφήβων (13-16 Ετών)

Υπεύθυνος Καθηγητής: Λυκούργος Ορνεράκης

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ» καλεί φοιτητές και απόφοιτους σχολών βιομηχανικού σχεδιασμού, καθώς και άλλων κλάδων καλλιτεχνικού σχεδίου, να λάβουν μέρος στο εργαστήριο που διοργανώνει με τίτλο «Shape your Idea» 2020.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γαληνή Λαζάνη, μουσειολόγος / επιμελήτρια εκθέσεων

Το σεμινάριο θα εισάγει τους συμμετέχοντες στο πολυδιάστατο αντικείμενο της επιμέλειας εκθέσεων τέχνης, παρουσιάζοντας αρχικά όλα τα στάδια δημιουργίας μιας έκθεσης:  την ανάθεση της υλοποίησης μίας έκθεσης ή την σύλληψη μίας επιμελητικής ιδέας, την έρευνα σχετικά με το νοηματικό πλαίσιο, την επιλογή καλλιτεχνών και έργων για την εξυπηρέτηση του σκοπού κάθε έκθεσης, τον θεωρητικό σχεδιασμό της εγκατάστασης ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε χώρου, την οργάνωση του χρονικού πλαισίου, τον συντονισμό της παραγωγής και την επιλογή συνεργατών και τέλος την πρακτική υλοποίηση της παραγωγής της έκθεσης για την παρουσίασή της στο κοινό.  

Please reload

  • Instagram - Black Circle
  • facebook-square