top of page

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης στον Φανταστικό κόσμο του AthensCon, 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016

December 02, 2016

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιείται για δεύτερη το φορά μεγάλο φεστιβάλ Κόμικς, που πρόκειται να εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά, μικρούς και μεγάλους, θέτοντας ως στόχο την εξάπλωση και διάδοση των κόμικ σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

 

Το AthensCon είναι ένας παράδεισος για την 9η τέχνη που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου Tae Kwon Do , και θα χε καλεσμένους δεκάδες καλλιτέχνες, συγγραφείς, σκιτσογράφους και ηθοποιούς, που θα οργανώσουν εργαστήρια, εκθέσεις, σεμινάρια, παιχνίδια και διαγωνισμούς.

 

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης κάνει και φέτος την παρουσία του στο AthensCon, με ανοιχτή έκθεση προς το κοινό. Οι λάτρεις του σκίτσου,του κόμικ & της εικονογράφησης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ακαδημαικού έτους, να γνωρίσουν τους δημιουργούς που το πλαισιώνουν και να παρακολουθήσουν το εργαστήριο “QUICK CONCEPT SKETCHING METHOLOGY”, με εισηγητή τον Χαρίδημο Μπιτσακάκη.

Λιγα λόγια για το AthensCon:

 

To AthensCon είναι το πρώτο πραγματικά μεγαλο συνέδριο της χώρας που έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Είναι μια γιορτή που αγκαλιάζει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα μας χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική. Το φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα όλων των ειδών που γεννιούνται μέσα από το κάθε βήμα που κάνουν οι επισκέπτες στο χώρο της διήμερης εκδήλωσης.

 

Οι ενασχολήσεις και τα χόμπι που πηγάζουν από την ποπ κουλτούρα δεν έχουν όριο ηλικίας. Γι' αυτό, άλλωστε, όποια δεκαετία και να μεγάλωσε κάποιος '70s, '80s, '90s ή και τη νέα χιλιετία, όλο και κάποια ταινία, κόμικ ή video game του έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση ώστε να αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό γι' αυτόν. Το AthensCon ξυπνάει το παιδί μέσα σε όλους -είτε έρθει κάποιος μόνος του, με την παρέα του, ή με την οικογένειά του, για όλους υπάρχει κάτι που θα προσελκύσει και θα αφυπνίσει το ενδιαφέρον τους.

 

Στο φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά: ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και celebrities που θα λάβουν μέρος σε ομιλίες, θα δίνουν αυτόγραφα και θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν νέες τέχνες συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα workshops που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Μπορούν, όμως, και να αποκτήσουν νέα χόμπι δοκιμάζοντας καινούρια video games, γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που φιλοξενεί το φεστιβάλ. Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο θησαυρό για τη συλλογή τους από τους εκθέτες που παρευρίσκονται στο χώρο, αλλά και να φωτογραφηθούν από κοντά με μοναδικά κομμάτια από την ιστορία του κινηματογράφου που θα εκτίθενται.

 

Το συνέδριο αποσκοπεί -και δύναται- να γίνει η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους στη χώρα, ενώνοντας υπό τη σκέπη του κουλτούρες πολλών, διαφορετικών χωρών. Στόχος μας είναι η οργάνωση ενός διήμερου που κανείς δε θα θέλει να χάσει τόσο για τους καλεσμένους που θα συμμετέχουν και τις εκθέσεις που θα φιλοξενούνται, όσο και για τις εκδηλώσεις, τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, και όλες τις μοναδικές εμπειρίες που θα προσφέρονται στα πλαίσια της εκδήλωσης. Το AthensCon προσελκύει τόσο τους κατοίκους της πρωτεύουσας, όσο και φίλους από όλη την Ελλάδα, ενώ θα αποτελέσει και νέο πόλο έλξης για διεθνή τουρισμό χάρη στους καλεσμένους από το χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

 

Επαγγελματίες που έχουν μόνο αγάπη γι' αυτό που κάνουν! Διαλεγμένοι ένας - ένας άνθρωποι που έχουν μοναδικό τους σκοπό να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό μια μοναδική εμπειρία δίχως προηγούμενο! Αυτά χρειάζεστε να ξέρετε...προς το παρόν! 

 

Περισσότερα για το AthensCon: http://www.athenscon.gr/el/

Please reload

bottom of page