top of page
Search
  • Writer's picturelykourgos

Κάλεσμα σε Δημιουργούς Comics-Fanzine - Αυτοεκδόσεις από το 1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, Προθεσ


Ελάτε με τα comics - fanzines, τις αφίσες, τις δημιουργίες σας (αυτοκόλλητα, μπλουζάκια, κονκάρδες κ.λ.π) , στο 1ο φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών!

Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα λάβει χώρα στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Ορνεράκη από τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ανοίγει τις πόρτες στους δημιουργούς κόμικ (Fan-zine) και τους καλεί να παρουσιάσουν τις δουλειές τους.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και η ανάδειξη και η ανάπτυξη του κόμικ σε μια εποχή όπου η εικόνα διαδραματίζει όλο και πιο κυρίαρχο ρόλο.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους δημιουργούς κόμικ-fanzine για μια μέρα, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την προβολή και την επικοινωνία των έργων που θα συμμετέχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τη συμμετοχής τους στο appliedartsfestival@gmail.com, με τα στοιχεία τους και ένα δείγμα δουλειά τους.

Λήξη προθεσμίας υποβολής: 3 Σεπτεμβρίου 2016

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος, ενώ οι αιτήσεις που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτές.

Η ανακοίνωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ:

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, σας καλούν να γνωρίσετε το νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους, θα λάβουν χώρα στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο, σε εναλλαγή με το Impact Hub Athens, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Στόχος του Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών είναι να φωτίσει το επάγγελμα του σχεδιαστή – ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυδιάστατα επαγγέλματα σήμερα – και να φέρει σε επαφή τους τωρινούς επαγγελματίες του χώρου με τους μελλοντικούς, μέσα από ένα πρίσμα δραστηριοτήτων, με κεντρικό άξονα το σκίτσο.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της δράσης, θα παρουσιαστούν κορυφαίοι δημιουργοί του ευρύτερου χώρου (Σκίτσο, Κόμικς, Γελοιογραφία, Καρικατούρα, Animation, Εικονογράφηση, Γραφιστική, Γκράφιτι, Τατουάζ, Video games, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Concept Art, Βιομηχανικό Σχέδιο, Virtual Reality κ.ά.) οι οποίοι θα μιλήσουν για τη δουλεία τους και τις εμπειρίες τους και θα πραγματοποιήσουν ανοιχτά Workshops και Masterclasses, παρουσιάσεις και εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών αποτελεί το χώρο όπου οι σημερινοί και οι αυριανοί δημιουργοί θα ενώσουν το παρόν και το μέλλον του σχεδίου, του σκίτσου και της εικόνας. Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες εσάς, να τους γνωρίσετε από κοντά και να δουλέψετε μαζί τους!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108665611 από τις 10πμ έως τις 19:00μμ Δευτέρα έως Παρασκευή

Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών: www.appliedartsfestival.com

6 views0 comments
bottom of page