top of page
Search
  • Writer's picturelykourgos

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης στο 1ο AthensCon Festival, 14-15/11/2015

Στις 14 και 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας μεγάλο φεστιβάλ Κόμικ που πρόκειται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, θέτοντας ως στόχο την εξάπλωση και διάδοση των κόμικ σε ακόμη περισσότερο κόσμο. Το 1ο AthensCon είναι γεγονός. Ένας παράδεισος για την 9η τέχνη που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο του Φαλήρου Tae Kwon Do , και θα χει ως οικοδεσπότες δεκάδες καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, συγγραφείς, σκιτσογράφους, ηθοποιούς, που θα οργανώσουν εργαστήρια, εκθέσεις, σεμινάρια, παιχνίδια και διαγωνισμούς.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν νέες τέχνες συμμετέχοντας στα σεμινάρια και τα workshops που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους. Μπορούν, όμως, και να αποκτήσουν νέα χόμπι δοκιμάζοντας καινούρια video games, γνωρίζοντας κάποια από τα πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και συμμετέχοντας στις πολυποίκιλες δραστηριότητες που θα φιλοξενεί το φεστιβάλ. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο θησαυρό για τη συλλογή τους από τους εκθέτες που θα παρευρίσκονται στο χώρο, αλλά και να φωτογραφηθούν από κοντά με μοναδικά κομμάτια από την ιστορία του κινηματογράφου που θα εκτίθενται.

Το bazaar εκθετών θα στελεχώνεται από γνώριμες και αγαπημένες συμμετοχές, όπως οι εκδόσεις Jemma Press, Web Comics, Αdd Art, με νέες κυκλοφορίες και -φυσικά- ένα σωρό καταστήματα και επιχειρήσεις που κινούνται στον χώρο των comics, παιχνιδιών και των συλλεκτικών ειδών (Αnime House, Otaku Store, Tilt, E-Fantasy, Solaris, Comicworld κ.α.)! Είναι εμφανές λοιπόν από την φύση των παραπάνω συμμετεχόντων πως η διοργάνωση θα συμπεριλαμβάνει και πληθώρα δράσεων, αλλά και διαγωνισμών απο τον χώρο των επιτραπέζιων και των βίντεο παιχνιδιών!

Απο εικαστικής πλευράς η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει την ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση με μάσκες απο το comics/ταινία V for Vendetta, με τίτλο "V for Versatility" και την έκθεση "Once Upon a Horny Time", όπου Έλληνες δημιουργοί comics προσεγγίζουν με πιο "πικάντικό" τρόπο κλασικά και γνωστά παραμύθια.

Το συνέδριο αποσκοπεί -και δύναται- να γίνει η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους στη χώρα, ενώνοντας υπό τη σκέπη του κουλτούρες πολλών, διαφορετικών χωρών.

Ένας από τους εκθέτες αυτής της μεγάλη γιορτής είναι το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, που 21 χρόνια τώρα, διαμορφώνει καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανοίγοντας το δρόμο προς το καινούριο, με μόνη δέσμευση τη παροχή γνώσεων που χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια παιδιά του Ορνεράκη που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ όπως είναι οι Αδαμοπούλου Δήμητρα, Αντωνόπουλος Γιάννης, Ερμίδης Γιάννης, Μισιάκας Βασίλειος, Μουνδρούκας Γιώργος, Ρουμπούλιας Γιάννης

Περισσότερα για τη συμμετοχή μας στο: http://athenscon.gr/el/artists/item/tsaousis-panagiotis

Αναλυτικότερα για το AthensCon: http://athenscon.gr/el/

1 view0 comments
bottom of page