ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης ανοίγει τις πόρτες του στους λιλιπούτειους φίλους του με σκοπό να μετατρέψει τον ελεύθερο χρόνο τους σε μια μοναδική καλλιτεχνική-εκπαιδευτική εμπειρία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Μια ομάδα από καταξιωμένους καλλιτέχνες-εκπαιδευτικούς δίνει την ευκαιρία σε παιδιά από 6 έως 12 χρονών να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το ταλέντο τους, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις τέχνες, ώστε να συνδυάσουν τη διασκέδαση με την καλλιτεχνική δημιουργία και να κάνουν καινούριους φίλους.

Σκοπός του προγράμματος, εκτός από την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, είναι:

  • απόκτηση γνώσεων και η ενίσχυση δεξιοτήτων

  • τόνωση της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικότητας και της  επικοινωνίας

  • σωματική ενεργοποίηση, συνεργασία και εμπιστοσύνη, προσοχή και συγκέντρωση, μνήμη και παρατηρητικότητα, συντονισμός, εξοικίωση με τον ρυθμό, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα

  • έκφραση προσωπικότητας και ατομικής πρωτοβουλίας

  • καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος με αποδοχή και σεβασμό προς τη διαφορετικότητα

Επίσης, για πρώτη φορά, το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, σε συνεργασία με το English Theatre Club (www.englishtheatreclub.com) προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσω του θεάτρου, με πρωταγωνιστές... τους ίδιους!

Η ενασχόληση των παιδιών θα πραγματοποιηθεί την καλοκαιρινή περίοδο από 15 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2015 σε 6 εβδομαδιαίους κύκλους, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους συμμετέχοντες, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:15-16:00 και διαμορφώνεται έως εξής:

7:15-8:00 / Υποδοχή

8:00-13:00 / Καλλιτεχνικές δράσεις, όπως: Σκίτσο - Ζωγραφική, Stop Motion, Μουσικοκινητική Αγωγή, Θεατρικό Παιχνίδι (English Theatre), Κουκλοθέατρο, Αυτοσχεδιασμός, Δραματοποίηση, ‘Παιχνίδια της Γειτονιάς’, Ιστορικό ταξίδι μέσω της Τέχνης.

13:00-16:00 / Φαγητό (στον προαύλιο χώρο), χαλάρωση (παιχνίδια, προβολές ταινιών), αποχώρηση (στο διάστημα αυτό μπορούν οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά την ώρα που τους διευκολύνει κατόπιν συνεννόησης).

 

Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.

Please reload